Je weet altijd wat het juiste pad is

De uitdaging is: het ook inslaan!

Als leider beschik je over het vermogen om je mensen aan te sturen en uitdagingen het hoofd te bieden. Je krijgt het werk gedaan en weet hoe het nog beter, sneller of goedkoper kan. Je legt de verbinding, creëert draagvlak en motiveert. Dat is intensief en beslist niet altijd even makkelijk.

We pakken die zaken aan waar jij het meeste behoefte aan hebt. Dat kan gaan om tijd, planning en structuur, maar zou ook betrekking kunnen hebben op het effectief aansturen van je mensen, de manier waarop je met anderen communiceert of het maken van high impact-beslissingen. Misschien wil je wel een verandering aanbrengen in de balans tussen werk en privé of wil je werken aan de relatie met je businesspartner of een collega.

De snelste manier om een duurzame verandering tot stand te brengen is werken aan je persoonlijke ontwikkeling. En dat is logisch! Want het succes van een team is afhankelijk van hoe jij ze in staat stelt het beste in zichzelf en elkaar naar boven te halen; hoe jij ze betrokken krijgt bij de organisatie. Als je zelf het ontwikkelingsproces voorleeft, accepteren anderen makkelijker dat jij ook van hen progressie verwacht. Door aan jezelf te werken, pak je je verantwoordelijkheid.
Klopt, ik ga ervoor!

Een Leider kent,

Bewandelt en wijst de weg

Omdat je zakelijke ontwikkeling nooit verder rijkt dan je persoonlijke, draait alles om jouw bewustwording. Hoe je naar jezelf en anderen kijkt en naar je acties of het gebrek daaraan, vormt het fundament van je leiderschap. Als je je eigenbeeld scherp hebt, jezelf op waarde kunt schatten en kunt vertrouwen, is het zaak om alle acties strategisch op te lijnen met de door jou gestelde doelen. Daarbij is het van belang om je zakelijke targets resoluut af te stemmen op je persoonlijke missie; tenslotte heb je maar 1 leven!
Check de Coachmethode

Toen ik stopte met excuses

Begon ik resultaat neer te zetten

Als duidelijk is waar je aan gaat werken, formuleren we een resultaatsvoorstelling. Dan wordt het pad helder en kan de meest effectieve tactiek uitgevoerd worden om je doel te bereiken. Ligt dat op de weg van relaties, dan kan het gaan om het creëren van vertrouwen en het managen van verwachtingen. Is communicatie het onderwerp, dan is het zaak om doel, communicatie- en gedragsstijl af te stemmen op de ander. Is de richting leiderschap, dan komen onderwerpen als grenzen stellen, creëren van draagvlak en delegeren op. De mogelijkheden zijn legio.

In de uitvoering is het niet anders. Welke strategie ga je gebruiken om van A naar B te komen? Welke impact heeft dat op de organisatie, op leveranciers, op afnemers, op je mensen en op jou? Wat zijn de gevolgen van de keuzes die je maakt en kan je die nog ergens beïnvloeden of sturen? Hoe draag je de gemaakte keuze en hoe zet je je plannen om in actie? Want die uitvoering, dat is uiteindelijk waar het om draait: want niet je intentie maar je resultaten bepalen je succes!
Op naar succes!

Recente blogs

BespiegelingGedragsveranderingReflectief incidentenonderzoek
Follow MYOB on Social Media:

Contactgegevens

Burg. Krijgsmangeerde 25
4942 AV  RAAMSDONKSVEER
Nederland

06 46 616 292
info@mindyourownbiznizz.nl
Copyright 2020 - Mindyourownbiznizz
|
Algemene voorwaarden
|
Privacy Statement
Fotografie door: 
XziXzi
|
Site ontwikkeld door:
 Brandness Marketingbureau
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram